Jul 8, 2019

“Кариерен Кошер”


4 септември в "Интер експо център" - София

Category: Work
Posted by: admin

Над 1500 висококвалифицирани кандидати, които искат реализация обратно в България, се очаква да събере форумът "Кариерен кошер" на 4 септември в "Интер експо център" - София. Това е най-голямото събитие, което среща българи с опит и образование от чужбина. Осъществява се под патронажа на президента Румен Радев.

Кошерът предлага кариерни възможности на българите, които са се завърнали или обмислят да се завърнат в страната. Организаторите от сдружение "Тук-Там" стъпват на 11 години опит в развитието на кариерни събития и надграждат наученото с нови инициативи. Събитието е идеологическо продължение на форума "Кариера в България. Защо не?", организиран от сдружението от 2008 до 2018 г.

Над 90 топ компании ще представят на място стотици възможности за кариерно развитие на българи с опит и образование от чужбина, които искат да работят обратно в родината. Посетителите на "Кариерен кошер" ще имат възможност да проследят 12 лекции и дискусии. Темите на форума дават отговор на различни предизвикателства, с които се сблъскваме в професионална среда. Освен обичайните за всяко подобно събитие кариерни консултации, предложения за работа и интервюта на място, тази година "Кариерен кошер" предлага дистанционни срещи между кандидати и компании.

Ако наистина обмислят завръщане, българите в чужбина, не е нужно да пътуват до София, за да се запознаят с реалните кариерни възможности, които страната им предлага. Някои от компаниите планират видео-интервюта, за да привлекат желаните от тях кандидати.

Достъпът до събитието е безплатен. Изисква се само регистрация, която ще осигури на кандидатите пряк контакт с едни от най-проспериращите компании на българския трудов пазар.

Тази година "Кариерен кошер" поставя началото на една по-устойчива екосистема, за да сведе до минимум негативния отпечатък върху природата от провеждането на подобни форуми. Очаквайте скоро повече информация как "Кариерен кошер" цели да промени "природата" на кариерните събития в България.

© 2020 Софийски университет "Св. Климент Охридски", Физически факултет,