Oct 24, 2019

Заповядайте на Есенен ден на отворените врати във Физическия факултет на Софийския университет!


22 ноември (петък) от 13:30 до 18:00 часа Физическият факултет (ФзФ) 

Category: Work
Posted by: admin

На 22 ноември (петък) от 13:30 до 18:00 часа Физическият факултет (ФзФ) на СУ „Св. Кл. Охридски“ отваря вратите си за всички, които искат да прекарат един интересен и ползотворен следобед, вдъхновени от науката – ученици, учители, родители с деца, студенти, изследователи и граждани.

            Посетителите ще могат да видят, че физиката ни отвежда най-дълбоко и най-далече в човешкото познание; че може да бъде забавна; че е интелектуално изпитание и удоволствие; че е престижна специалност с многобройни и добре платени възможности за реализация в България и по света. Тя е и необходимост за всеки, който иска да ползва достиженията на технократното общество!

            По време на Деня на отворените врати ще може да се запознаете с новите предизвикателства пред физиката и астрономията и представяне на възможностите за обучение и развитие в различни области на физиката, както и да зададете своите въпроси.

            Адресът на Физическия факултет е: бул. „Джеймс Баучър“ 5, гр, София (линк към карта: https://bit.ly/2Bl7iaH). За въпроси и допълнителна информация можете да пишете на адрес: vd_pr@phys.uni-sofia.bg.

ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:

За актуална информация и промени в програмата, следете уебсайта на Физическия факултет:  www.phys.uni-sofia.bg

 

Място на провеждане: Физически факултет на Софийски университет,

Адрес:  бул. „Джеймс Баучър“ 5, гр, София, карта: https://bit.ly/2Bl7iaH

 

13:30 – Физическият факултет на СУ отваря врати

14:00-14:30 – Откриване на Деня на отворените врати и представяне на дейността на Физически факултет, лектор: докт. Стоил Иванов

Място: Аудитория А207/А209, сграда А

Лекционна програма:

14:30 - 15:00 –  „Планети около други звезди“, лектор: гл. ас. д-р Ева Божурова

Място: Аудитория А207/А209, сграда А

16:30 – 18:00 – Среща-дискусия  с Теодосий Теодосиев – Тео, учител по физика, на тема: „Образованието – съвременни предизвикателства и перспективи“. Събитието е насочено към преподаватели, учители, ученици и всички заинтересовани посетители

Място: Аудитория А207/А209, сграда А

Експериментална и демонстрационна програма:

От 15:00 до 18:00 – Обиколка с гид на лаборатории във ФзФ и демонстрация на реална научна апаратура (обиколките започват от фоайето в сграда А).

15:15 - 16:00 –  Представяне на училищни експерименти по физика, лектори: доц. дфзн. Цветан Велинов, гл. ас. д-р Гошо Гоев, физик Тома Томов

Място: Препараториум - 1-ви етаж, ФзФ

15:00 - 18:00 – Демонстрация на забавни физични експерименти

Място: фоайе на сграда А, ФзФ

© 2020 Софийски университет "Св. Климент Охридски", Физически факултет,