Nov 19, 2021

Schneider Еlectric обявява Go Green 2022, глобален студентски конкурс


Голямата награда за отбора-победител е 10 000 евро

Category: Всички новини
Posted by: admin

Призната за най-устойчива корпорация в света Schneider Electric, лидер в дигитализацията на енергийния мениджмънт и автоматизацията, заедно с глобалния си партньор AVEVA , обяви конкурса  Go Green за студентски отбори от цял свят, вкл. и България.

„Поканата към младите умове е да предложат дръзки идеи, които могат да променят дневния ред при управлението на енергията и да формират по-умно и по-устойчиво бъдеще за компанията, както и за планетата“, коментира Елена Ватрачка, Мениджър Човешки ресурси в Шнайдер Електрик България. „Надяваме се да видим успешно участие от страна и на български студенти“ допълни тя.

Голямата награда в Go Green е 10 000 евро, разделени поравно между членовете на печелившия екип. Участниците могат да разчитат на професионално менторство от страна на Schneider Electric и AVEVA, а най-изявените от тях – и на предложения за работа в компаниите-организатори. Кандидатстването е по региони, а студентските отбори вече могат да изберат една от петте категории на конкурса:

Достъп до енергия

Домове на бъдещето

Верига за доставки на бъдещето

Електрически мрежи на бъдещето

Де[кодиране] на бъдещето

Състезанието е отворено за студенти, които следват в бакалавърски програми по бизнес, инженерни специалности, маркетинг и/или иновации. В съответствие с философията на Schneider Electric за Многообразие § включване  се очаква екипът да включва представители с различен пол. Владеенето на английски език също е изискване, тъй като представянето на предложенията ще се осъществи именно на този език. Go Green график: Кандидатстване, предварителна селекция и менторство: септември 2021 г. – февруари 2022 Финали по региони: март – април 2022 г.

Глобални финали: юни 2022 г.

© 2022 Софийски университет "Св. Климент Охридски", Физически факултет,