Oct 10, 2018

Френски университети и компании ще представят възможностите си пред български ученици и студенти


Събитието ще се проведе на 26 и 27 октомври

Category: Work
Posted by: admin

Двудневното събитие Салон "Обучение и професионална реализация" ще срещне български младежи с представители на френски висши учебни заведения, франкофонски програми в България, както и с компании в различни области. Инициативата се организира от Френския институт и агенция "Campus France Париж" с медийното партньорство на "Кариери".

Форумът, който ще се проведе на 26 и 27 октомври във Френския институт в София, е част от глобалната политика за популяризиране на френското висше образование и на франкофонските програми в България. То има за цел да засили диалога между висшите учебни заведения и фирмите, за да могат студентите да се обучават по програми, адаптирани към пазара на труда, а завършилите млади специалисти да намерят подходящата работа.

Салонът е насочен както към франкофони, така и към нефранкофони. В него могат да се включат ученици и студенти, които желаят да продължат образованието си във Франция или във франкофонските програми в България, както и студенти, търсещи професионален стаж, и дипломирани специалисти, които желаят да си намерят работа.

По време на форума посетителите ще имат възможност да получат повече информация и за възможностите за стипендии и настаняване във Франция. За улесняване на комуникацията с френските представители на всеки щанд ще присъства асистент-преводач. Входът е свободен, но за среща с представителите на бизнеса е необходимо предварително онлайн записване. Повече информация за двудневната инициатива може да намерите тук.

© 2019 Софийски университет "Св. Климент Охридски", Физически факултет,