Обучения и семинари

Aug 18, 2020

„Предприемачи в науката”


Безплатно обучение и награда от 30 000 лв!

Category: Teachings
Posted by: admin

Третото издание на програмата “Предприемачи в науката” ще се проведе онлайн тази година от 23 септември до 9 декември 2020 г., като в средата на декември ще бъде конкурсът „Предприемач в науката“ с награда в размер на 30 000 лв.

Обучението е безплатно и практически ориентирано. Насочено е към докторанти последна година и учени, защитили докторска степен през последните пет години в областите: инженерни науки, нови материали и нови технологии.

Единственият по рода си формат привлича предприемачи-учени за лектори и ментори, които са и част от журито в конкурса. Световно признати учени, българи, ще се включат тази година от Бостън, Лондон, Милано, Цюрих и Лозана. Кои са лекторите в програмата, вижте тук.

Единият от носителите на наградата Предприемач в науката е редовен докторант от Физическия Факултет, Недислав Веселинов, който регистрира и първия стартъп, вдъхновен от програмата.

Фондация “Карол Знание” подкрепя млади български учени с проекти в приложната наука. Програмата “Предприемачи в науката” е разработена за развитие на умения, които са ключови за реализацията на научни проекти. Участниците в конкурса се състезават за наградата като представят бизнес концепции на базата на научната си работа.

Кандидатстването е отворено до края на август. Още подробности за програмата и как да кандидатствате, вижте тук.

© 2021 Софийски университет "Св. Климент Охридски", Физически факултет,